Warmtepomp Eindhoven

Duurzaam verwarmen

Milieuvriendelijk

Met een warmtepomp in Eindhoven verwarm je je woning of bedrijf duurzaam, zonder aardgas. Deze manier van verwarmen wordt dan ook steeds meer gebruikt.

AJ. Loots B.V. is jouw partner in duurzame energie. Wij hebben vele jaren ervaring met het installeren van warmtepompen in Eindhoven en omgeving. Wil je ook een warmtepomp laten installeren? Neem contact met ons op voor meer informatie of een afspraak.

Wat is een warmtepomp?

Apparaten en systemen

Een warmtepomp werkt eigenlijk als een omgekeerde koelkast. Aan de binnenkant van de koelkast wordt warmte onttrokken, waardoor de temperatuur in de koelkast daalt. Het geeft de warmte af aan de lucht buiten het apparaat. Als aandrijving voor verwarming in huis doet de warmtepomp min of meer hetzelfde, alleen onttrekt het systeem warmte aan de bodem, het bodemwater of de buitenlucht. Voor een bodemwarmtepomp bijvoorbeeld wordt een leiding diep in de grond aangebracht. Door het rondpompen van vloeistof, wordt warmte aan de bodem onttrokken, die gebruikt wordt voor het verwarmen van jouw pand in Eindhoven.

Voordelen warmtepomp Eindhoven

Denk je erover om een warmtepomp in Eindhoven te installeren? A.J. Loots B.V. helpt je er graag mee. Een warmtepomp is erg efficiƫnt en heeft vele andere voordelen. Met deze elektrische manier van verwarming geniet je namelijk van de volgende voordelen:

  • Energiebesparend
  • Minder CO2-uitstoot
  • Waardevermeerdering pand
  • Lage onderhoudskosten
  • Koelen ook mogelijk

 

Contact

Soorten warmtepompen

Er zijn verschillende bronnen waaruit een warmtepomp warmte kan halen voor je woning of bedrijf in Eindhoven: de bodem, het grondwater en de lucht. De bodem verkrijgt zijn warmte doordat het licht van de zon op de bovenste laag van de aarde schijnt. Door middel van leidingen onder de grond, wordt de warmte van de bodem opgenomen voor het verwarmen van een pand. Bij verwarming door koelwater wordt het grondwater omhoog gepompt. De warmte wordt uit het water gehaald en het afgekoelde water wordt direct teruggepompt. Bij verwarming via de lucht wordt warmte onttrokken aan de buitenlucht. Voor bestaande bouw is eigenlijk alleen een lucht-water warmtepomp geschikt, tenzij je een grondige renovatie op de planning hebt staan. De bodemgekoppelde warmtepomp is erg geschikt voor nieuwbouw en utiliteitsbouw in Eindhoven.

Warmtepomp reparatie of installatie Eindhoven

Contact A.J. Loots Eindhoven

Wil je een warmtepomp in Eindhoven laten installeren? Of wil je eerst meer informatie over de mogelijkheden voor jouw huis of bedrijf? Neem dan contact op met A.J. Loots B.V. Je belt ons op 040-2430910, stuurt een e-mail naar info@ajloots.nl of vult het contactformulier in. Wij nemen direct contact met je op.