Onze
geschiedenis

Het verhaal van
AJ. Loots…

Het verhaal van AJ. Loots begint omstreeks 1860. Dan begint Jan Loots in Geldrop zijn koperslagerbedrijf, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het ambachtelijk bewerken van metalen zoals koper, messing en zink. Ook het aanleggen en onderhouden van waterleidingen hoort bij zijn taak, vindt Jan.

Door al in een vroeg stadium installatieonderhoud bij klanten te gaan verrichten, bouwt hij aldus aan een rijke traditie. In de loop der jaren groeit het bedrijf uit tot een installatie- en onderhoudsbedrijf met een goede reputatie tot ver over de stadsgrenzen.

Geschiedenis

Rond 1961 volgt nieuwbouw aan de Willem Rosestraat in Eindhoven. Op de foto zie je de eerste bestelauto’s waarmee de monteurs van AJ. Loots hun klanten bezochten. De bekendheid van het bedrijf nam toe, wat later resulteerde in 30 medewerkers. Vijftien ervan rijden tegenwoordig nog steeds rond in de welbekende gele bestelauto’s met blauwe band.

In 1999 werd in Eindhoven opnieuw nieuwbouw betrokken, ditmaal aan de Avignonlaan. Hier vind je ons informatiecentrum, kantoorruimten, het centrale magazijn en de werkplaats.

Vanuit deze locatie worden klanten in Eindhoven en omliggende gemeenten met alle voorkomende installatiewerkzaamheden geholpen. In ons informatiecentrum laten wij je graag zien wat de duurzame mogelijkheden zijn van W-installaties: sanitair (water en afvoer), cv, luchtbehandeling en energie- opwekking zoals warmtepompen, zonneboilers en zonnepanelen.