CV
Inregelen

De ‘grote beurt’
voor je cv

Je herkent het misschien: de radiator in de badkamer is gloeiend heet, die in de keuken ijskoud. Of je hebt een woonkamer die ’s ochtends maar niet op temperatuur wil komen. Wist je dat 72% van de cv-ketels niet optimaal functioneert? Hoog tijd om die te laten inregelen!

Zo werkt inregelen

Door de cv-ketel in te regelen zorg je ervoor dat water wordt opgewarmd met zo min mogelijk circulatie. Daarmee bespaar je niet alleen op gas maar ook op elektriciteit. Water hoeft dan immers minder te worden rondgepompt. Het verschil tussen een ingeregelde en een niet-ingeregelde cv kan enorm zijn. In de praktijk zijn de waterstromen in niet-ingeregelde installaties drie- tot viermaal zo groot. Het teveel aan water zorgt daarbij nauwelijks voor extra warmteafgifte.

Een goed ingeregelde cv bespaart jaarlijks tien tot vijftien procent op gasverbruik. Omdat het water beter wordt verdeeld en alle vertrekken bereikt, is het in huis ook aangenamer. De kosten voor het inregelen van de cv zijn binnen twee tot drie jaar terugverdiend.

Wist jij dat:

Door het gebruik van radiatorthermostaten in plaats van handbediende radiatorafsluiters gemiddeld zo’n tien procent extra wordt bespaard op gasverbruik?

Onze specialisten hebben veel kennis van cv-systemen, en regelen het inregelen haarfijn voor je. Neem hiervoor contact op met ons.

 

Contact