Subsidies

Subsidie voor
particulieren

Er zijn tal van mogelijkheden om je huis energiezuiniger en duurzamer te maken. Tegelijkertijd zijn er landelijk en regionaal subsidies. Die helpen je om de verbeteringen daadwerkelijk uit te voeren. Kijk ook eens bij de mogelijkheden van lease of huur.

Kijk eens op de energiesubsidiewijzer van milieucentraal.nl, dé praktische gids voor duurzame tips en adviezen. Daar lees je alles over subsidies in jouw gemeente en over verduurzamingsmogelijkheden voor jouw huis.

Subsidie voor
zakelijke gebruikers

Ben je van plan om te investeren in energiebesparende en/of milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen of duurzame energie? Dan kun je onder voorwaarden gebruikmaken van investeringsaftrek, zoals:

Energie Investerings Aftrek (EIA)

De EIA is een fiscale aftrekregeling voor ondernemers die investeren in energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie. Naast de afschrijving is van de investering (dus de aanschaf- en voortbrengingskosten) ongeveer 40% extra aftrekbaar van de fiscale winst.

Kleinschaligheids Investerings Aftrek (KIA)

Investeer je in bedrijfsmiddelen, dan kom je aanmerking voor kleinschaligheidsinvesteringsaftrek. De bedrijfsmiddelen waarin je investeert moeten dan wel in aanmerking komen voor investeringsaftrek.

Milieu Investerings Aftrek (MIA)
en Willekeurige Afschrijving Milieu-investeringen (VAMIL)

De MIA en de VAMIL zijn subsidies op milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen voor ondernemers. De MIA heeft de mogelijkheid om de fiscale winst te verlagen. Met de VAMIL kun je de investering op een willekeurig moment afschrijven.