Zonneboiler

Dak-verwarmd
leidingwater

De zon levert gratis duurzame energie (die ook nog eens nooit opgaat) en een zonneboiler maakt hier dankbaar gebruik van. Je bespaart er ongeveer de helft van je energieverbruik onder de douche en in de keuken mee, en zelfs je wasmachine kun je ermee laten draaien.

In de zomer levert de zonneboiler bijna al je warme water. In de winter lukt dit niet. Dat is geen probleem; schijnt de zon niet, dan is er nog de hr-ketel (of de warmtepomp).

Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonneboiler bestaat uit een zonnecollector en een voorraadvat. De collector ziet eruit als een groot dakraam en wordt op het dak geïnstalleerd. Hij vangt zonlicht op. Leidingwater dat door de buizen van de collector stroomt wordt zo verwarmd. Het zonverwarmde water komt terecht in een voorraadvat op zolder. Is het verwarmde water te koud voor gebruik, dan verwarmt een naverwarmer, bijvoorbeeld de hr-ketel of de warmtepomp, het tot de juiste temperatuur. Een sensor in de installatie zorgt ervoor dat het water altijd een aangename temperatuur heeft.

Behalve kopen kun je een zonneboiler ook financieren. Je gaat dan een leaseconstructie aan, en bent direct eigenaar. Leasen heeft tal van voordelen.

 

Contact