Warmte terug win unit Eindhoven

Installatiebedrijf Eindhoven

Warm helpt koud

Tegenwoordig kiezen huiseigenaren vaak voor een warmte terugwin unit in Eindhoven in plaats van een mechanisch ventilatiesysteem. Deze laatste kost veel energie, doordat warme ‘vuile’ lucht wordt afgezogen. Met een warmte terugwin unit zorg je voor een comfortabel, gezond binnenklimaat én een flinke energiebesparing. Er zijn twee soorten: een voor warme lucht en een voor warm water. Hieronder vertellen wij van A.J. Loots B.V. je er meer over. Wil je meer informatie en persoonlijk advies over een warmte terugwin unit voor jouw huis in Eindhoven? Neem dan contact op met onze vakmensen.

Hoe werkt een warmte terugwin unit?

Door te ventileren met een warmte terugwin unit (WTW) gaat in jouw huis in Eindhoven zo min mogelijk warmte verloren. Het principe is eenvoudig. Met behulp van een toe- en afvoerventilator voert de WTW verse buitenlucht naar binnen en ‘vervuilde’ binnenlucht naar buiten. De beide luchtstromen gaan door een warmtewisselaar die zich bevindt in de woonkamer of slaapkamer. Hierin wordt ongeveer 95% van de warmte van de afvoerlucht overgedragen aan de verse buitenlucht die naar binnen wordt geblazen. Dit zorgt voor een inblaastemperatuur die bijna hetzelfde is als de kamertemperatuur, wat resulteert in een aanzienlijke energiebesparing in jouw woning in Eindhoven.

Voordelen warmte terugwin unit Eindhoven

Wanneer een woning in Eindhoven goed geïsoleerd is, is goede ventilatie van nog groter belang. Met een warmte terugwin unit wordt de ‘vuile’ lucht goed afgevoerd. Tegelijkertijd gebruik je slechts weinig energie om de binnenstromende lucht te verwarmen. Een wtw-unit heeft zowel voordelen voor jouw gezondheid als je portemonnee. Met een warmte terugwin unit profiteer je namelijk van:

  • Een gezond binnenklimaat
  • Schone, gefilterde lucht in huis
  • Geen koude tocht
  • Een comfortabele temperatuur
  • Een behoorlijke besparing op de stookkosten

Douche-WTW: warmte winnen uit ‘gebruikt’ douchewater

Warmte winnen kan niet alleen uit lucht, maar ook uit douchewater. De douche-WTW maakt gebruik van warmte uit wegstromend douchewater. Zo wordt koud leidingwater voorverwarmd. Het principe is hetzelfde als van een warmtewisselaar: door koud water langs warmer water te leiden, warmt het koude water op.

De waterstromen zijn daarbij gescheiden. Een douche-WTW vereist een kleine verbouwing van jouw woning in Eindhoven. Daarna bespaar je echter tot wel 50 procent op de kosten voor het verwarmen van water.

Contact met A.J. Loots B.V.

De professionals van A.J. Loots B.V. weten alles van warmtewisselsystemen. Kies jij voor een warmte terugwin unit in Eindhoven? Of het je een vraag over een WTW voor jouw huis? Neem dan contact met ons op. Je belt ons op 040-2430910, stuurt een e-mail naar info@ajloots.nl of vult het contactformulier in.

Contact