Vloerverwarming Eindhoven

Installatiebedrijf Eindhoven

Verwarmde vloeren

Energie besparen met vloerverwarming

Gaat u verbouwen, of zijn uw vloeren aan vervanging toe? Denk dan eens aan vloerverwarming. Met vloerverwarming kunt u uw woning in Eindhoven op een aangename en comfortabele manier verwarmen.

Het is bovendien een zeer efficiënte vorm van verwarming waarmee u ook nog eens op uw energierekening kan besparen.
Vloerverwarming in Eindhoven kan zowel als hoofdverwarming als bijverwarming worden aangebracht.

 

Vloerverwarming in Eindhoven

Droog en nat

Er bestaan verschillende vloerverwarmingssystemen. Grofweg kan men ze indelen in droog en nat. Naast elektrische systemen zijn er systemen die met warm water worden verwarmd.

Ook bij de aanleg kan men onderscheid maken in droge en natte systemen. Bij droogbouwsystemen worden de verwarmingselementen (meestal slangen) op noppenplaten bevestigd. Tegenwoordig kunnen droogbouwsystemen onder bijna alle soorten vloerbedekking worden toegepast. Deze systemen kunnen relatief snel worden aangelegd door de voorgevormde materialen.

Bij natbouwsystemen worden de slangen in cement gelegd. Deze systemen zijn iets minder efficiënt en het duurt na aanleg langer voordat het systeem gebruik kan worden.
Bij bestaande vloeren moeten de slangen soms in de vloer worden ingefreesd.

Elektrische vloerverwarming word met name toegepast in badkamers, maar ook in andere ruimten. Het kan ook dienen als hoofdverwarming. Deze systemen stellen wel extra eisen aan de aarding van de kabels en snoeren.

Als vervanging radiatoren

Wanneer de oppervlakte in uw woning in Eindhoven groot genoeg is en dus het stralingsoppervlak groot genoeg is, kan de vloerverwarming in Eindhoven als hoofdverwarming dienen en zijn geen radiatoren meer nodig.

Hierbij wordt ook gekeken naar de temperatuur van de vloer, het type vloer, de dikte van de vloer, de gewenste kamer temperatuur en de aanwezige isolatie.

Koelen in de zomer

Door water met een lage temperatuur door het systeem te laten stromen kan het vloerverwarmingssyteem in de zomer worden gebruikt om te koelen

Installatiebedrijf A.J. Loots verzorgt in Eindhoven de gehele procedure van ontwerp inclusief alle berekeningen, het uittekenen van verlegschema’s, de werkcoördinatie, het plaatsen van de vloerverwarming en de oplevering.

Vloerverwarming Eindhoven

Verwarming in de vloer

Vloerverwarming is verwarming die onder de loopvloer wordt aangebracht. Dit geeft een gelijkmatige verwarming en zorgt ervoor dat in de winter de vloeren in Eindhoven prettig aanvoelen.

De temperatuur kan centraal geregeld met een thermostaat waarbij voor ieder vertrek een andere temperatuur kan worden ingesteld.

Info & Advies

Meer weten over vloerverwarming in Eindhoven? Vul dan het contactformulier op onze website in of bel ons.

Wij nemen dan contact met u op.

Contact