Ventilatiesysteem Eindhoven

Ventilatiesysteem

Zorg voor gezonde lucht

Een goed ventilatiesysteem in Eindhoven is belangrijker dan je denkt. Woningen, kantoren en bedrijven zijn steeds beter geïsoleerd. Dat is goed om zo min mogelijk te hoeven stoken, maar vocht en schadelijke stoffen hopen zich op in je pand. Dit kan gevaar opleveren voor jouw gezondheid en die van anderen. Met een ventilatiesysteem zorg je ervoor dat de lucht in je pand gezond blijft. Installatiebedrijf A.J. Loots B.V. is gespecialiseerd in ventilatiesystemen. Wil jij een ventilatiesysteem in Eindhoven laten installeren of wil je vrijblijvend advies hierover? Neem dan contact op met onze deskundige medewerkers.

Voordelen ventilatiesysteem

Wanneer je bang bent dat de lucht in je woning, kantoor of bedrijf in Eindhoven te ongezond is, is een ventilatiesysteem een goede oplossing. Een ventilatiesysteem biedt namelijk allerlei voordelen:

 • Schone lucht
 • Goed voor de gezondheid
 • Verbetert de werking van haard of dampkap
 • Verkleint de kans op onaangename geuren en allergieën
 • Kostenbesparend

 

Contact

Hoe werkt een ventilatiesysteem?

Een ventilatiesysteem zuivert de lucht in jouw pand in Eindhoven. Niet alleen lucht, maar ook vuil, stofdeeltjes en vocht worden met de lucht mee de ventilatieschacht in gezogen. Het systeem voert verse lucht aan via droge ruimtes, zoals de slaapkamer en de woonkamer. Via de hal verplaatst de lucht zich naar vochtige ruimtes, zoals de keuken en de badkamer. Daar wordt de lucht afgevoerd via het ventilatiesysteem.

Het is vooral belangrijk dat het vocht in de lucht wordt meegezogen. Door te koken, wassen of douchen komt er veel vocht in je huis in Eindhoven. Wanneer vocht in de lucht blijft hangen, ontstaan er schimmels. Die vergroten de kans op allergieën en luchtwegproblemen. Met een goed ventilatiesysteem houd je de lucht in je huis gezond.

Wat voor een ventilatiesystemen zijn er?

Er zijn verschillende manieren om je woning, kantoor of bedrijf in Eindhoven te ventileren. Hiervoor kun je kiezen uit verschillende ventilatiesystemen. Elk systeem verschilt in kosten, energiezuinigheid en kwaliteit van ventileren. A.J. Loots B.V. adviseert je graag over de mogelijkheden die bij jouw situatie passen. Je kunt je pand in Eindhoven op een van de volgende manieren ventileren:

 • Natuurlijke luchtaanvoer en -afvoer
 • Natuurlijke luchtafvoer en mechanische luchtaanvoer
 • Natuurlijke luchtaanvoer en mechanische luchtafvoer
 • Mechanische luchtaanvoer en mechanische luchttoevoer
 • Decentrale ventilatie

Kostenbesparing

Elk ventilatiesysteem verbruikt energie en kost dus geld. Het opwarmen van een vochtige woning is echter duurder dan het opwarmen van droge lucht. De kosten van ventilatie zullen in de praktijk dus meevallen. Het rendement kan echter positief uitvallen wanneer je een ventilatiesysteem combineert met een warmte terugwin unit (WTW-systeem).

Het ventilatiesysteem is bovendien aan te sturen met een CO2-meter en/of een hygrometer. Die zorgen ervoor dat er automatische geventileerd wordt wanneer dat nodig is. Met een WTW unit kun je je woning in Eindhoven verwarmen. Vraag onze medewerkers naar de mogelijkheden.

Aanwijzingen voor slechte luchtkwaliteit of vocht in woning

Wanneer is er sprake van een slechte luchtkwaliteit of vocht in de woning? De kwaliteit van de lucht is moeilijk vast te stellen. Maar er zijn wel indicaties waaraan je kunt zien dat de luchtkwaliteit slecht is, zoals:

 • Vochtplekken in muren en stucwerk
 • Klam aanvoelen van kleding en bekleding
 • Muffe lucht in je huis in Eindhoven
 • Beslagen ruiten of vochtige muren en tegels
 • De woning niet warm gestookt krijgen

 

Contact

Gezondheidsklachten door slechte ventilatie

Slechte ventilatie in Eindhoven is een bron van gezondheidsklachten. Mensen, dieren en planten produceren gemiddeld 10 liter vocht per dag. Een groot deel van dit vocht komt in jouw woning terecht. In een vochtige omgeving tieren schimmels en huismijt welig. Dit kan leiden tot klachten aan de luchtwegen en allergieën. Schimmels en huismijt kunnen een ernstige bedreiging vormen voor je gezondheid.

In een vochtige woning loop je 25% meer risico op gezondheidsklachten. Hetzelfde geldt voor de aanwezigheid van CO2. Bij slechte ventilatie van je huis in Eindhoven loopt het koolstofdioxidegehalte op. Dit kan leiden tot hoofdpijn, benauwdheid en neusverkoudheid. Ook de aanwezigheid van fijnstof leidt tot gezondheidsklachten, zoals irritatie van de luchtwegen en benauwdheid. Bij langdurige slechte ventilatie zullen uiteindelijk ernstige gezondheidsklachten het gevolg zijn.

Goede ventilatie voor een gezonde leefomgeving

Een gezond leefklimaat in Eindhoven vereist een goede ventilatie. Vroeger werden woningen min of meer vanzelf geventileerd door de aanwezigheid van kieren en naden. Tegenwoordig zijn de meeste woningen veel beter geïsoleerd. Daardoor kan vervuilde of vochtige lucht veel moeilijker afgevoerd worden. Ventilatie via ramen en deuren is vaak niet voldoende. Door goede ventilatie in jouw woning in Eindhoven kunnen schadelijke stoffen en vochtige lucht worden afgevoerd en kan schone, frisse lucht worden aangevoerd. Een goed ventilatiesysteem in je woning in Eindhoven is dus heel belangrijk.

Contact voor ventilatiesysteem Eindhoven

Wil je meer weten over ventilatiesystemen? Of heb je een ventilatiesysteem in Eindhoven nodig? Installatiebedrijf A.J. Loots B.V. is deskundig op het gebied van woning-, kantoor- en bedrijfsventilatie. Wij adviseren je graag over de mogelijkheden om de luchtkwaliteit en het leef- en werkklimaat bij jou in Eindhoven te verbeteren. Om contact op te nemen, bel je ons op 040-2430910, stuur je een e-mail naar info@ajloots.nl of vul je het contactformulier in. Wij nemen direct contact met je op.

Ventilatiesysteem Eindhoven en omgeving