Periodiek onderhoud cv-installatie van groot belang

03-11-2014 – De afgelopen jaren zijn er steeds meer slachtoffers van koolmonoxidevergiftiging als gevolg van problemen met cv-ketels. Dat blijkt uit onderzoek van het EO-programma Dit is de Dag Onderzoek.

De afgelopen jaren zijn er steeds meer slachtoffers van koolmonoxidevergiftiging als gevolg van problemen met cv-ketels. Dat blijkt uit onderzoek van het EO-programma Dit is de Dag Onderzoek. In 2013 waren er voor het eerst beduidend meer slachtoffers als gevolg van koolmonoxidevergiftiging met cv-ketels dan met geisers. Tjibbe Joustra, voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid, stelt in Dit is de Dag Onderzoek dat er behoorlijk wat slachtoffers vallen door het installatiewerk van installateurs zonder papieren.

Als gekwalificeerd installatiebedrijf kunt u bij ons rekenen op een veilige installatie. Wij stellen hoge eisen aan onze monteurs, werken met de juiste materialen en zijn op de hoogte van de geldende wet- en regelgeving. Periodiek onderhoud zorgt niet alleen voor een veilige woninginstallatie. Met een onderhoudsabonnement vermindert u ook de kans op storingen. Het voorkomt tevens hoge reparatiekosten en zorgt voor een besparing op uw gasrekening.

Is uw cv-ketel aan vervanging toe? Neem geen risico’s en kies ook dan voor een gekwalificeerd installatiebedrijf. Hang bij open geisers altijd een koolmonoxidemelder op.