LTV Eindhoven

Lage Temperatuur Verwarming Eindhoven

Extra duurzame CV

Minder energie

Heb jij al gehoord van LTV in Eindhoven? LTV staat voor lagetemperatuurverwarming. Het werkt eigenlijk hetzelfde als normale centrale verwarming, terwijl je enorm op je energieverbruik bespaart. A.J. Loots B.V. is jouw partner in duurzaamheid. Onze vakmensen zijn experts op het gebied van energie besparen. Wil je weten of LTV voor jou in Eindhoven geschikt is? Neem dan snel contact met ons op.

 

Contact

Wat is LTV?

Duurzaamheid en energiebesparing

Met lagetemperatuurverwarming (LTV) verwarm je je huis in Eindhoven op de traditionele manier: door radiatoren, convectoren of vloerverwarming. Het verschil met normale centrale verwarming is dat je enorm op je energieverbruik bespaart. LTV werkt met een lagere cv-aanvoertemperatuur. Deze varieert tussen de 25 en 55 graden Celsius, terwijl deze bij een conventionele cv 80 graden is.

In moderne, goed geïsoleerde woningen met vloerverwarming is dit voldoende om de woning op temperatuur te houden. Door het gebruik van LTV in jouw woning in Eindhoven bespaar je dus veel energiekosten. Hoeveel dat precies is, hangt af van het isolatieniveau van de woning, de temperatuur en het opwektoestel. In de meeste gevallen gaat het hierbij om een hr-ketel of een warmtepomp.

Voordelen LTV Eindhoven

LTV geeft een aangename stralingswarmte af. Doordat de luchttemperatuur gelijkmatiger is, heb je minder stookkosten. Je hebt ook minder last van zwevend stof. De voordelen van LTV in Eindhoven op een rij:

  • Efficiënt stoken
  • Lager energieverbruik
  • Gelijkmatige warmtespreiding
  • Geen last van temperatuurschommelingen
  • Gezondere lucht

LTV met radiatoren, vloer- of wandverwarming

Voor LTV zijn er speciale radiatoren, die vaak iets groter zijn als normale radiatoren. Je kunt ook een radiatorventilator plaatsen onder je normale radiator, zodat de warmte sneller wordt verspreid. Het is ook mogelijk om LTV te gebruiken met vloer- of wandverwarming, zodat de leidingen mooi weggewerkt worden. Het is aan te bevelen om hierbij gebruik te maken van isolatiemateriaal. Bij vloerverwarming is het belangrijk dat de vloer uit een materiaal bestaat dat de warmte goed door kan geven. Wanneer je LTV in je woning in Eindhoven wil, is het dan ook belangrijk je goed te laten adviseren.

Contact met A.J. Loots B.V.

Overweeg je LTV in Eindhoven, dan zijn er een aantal punten om in overweging te nemen. A.J. Loots B.V. kan je hier meer over vertellen. Neem hiervoor contact met ons op. Je belt ons op 040-2430910, stuurt een e-mail naar info@ajloots.nl of vult het contactformulier in. Wij nemen direct contact met je op.